Ντόπιοι σπόροι κηπευτικών στην Ηγουμενίτσα

  Με ιδιαίτερη χαρά και ενδιαφέρον τα παιδιά δύο τμημάτων της δευτέρας τάξης του δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου Ηγουμενίτσας ακούσανε για τη σημασία και την ομορφιά του να καλλιεργείς παλιές ποικιλίες κηπευτικών. Με τη βοήθεια των δασκάλων τους ετοιμάσανε γλαστράκια στα οποία φυτέψαμε παλιές ποικιλίες καρπουζιού και αγγουριού και ανέλαβαν να τα μεγαλώσουν πριν μεταφυτευθούν στους κήπους της περιοχής μας.

  Είναι η συνέχεια σειράς δράσεων που ξεκίνησαν στη Θεσπρωτία που έχουν στόχο την ενημέρωση για τη σημασία της διατήρησης της ντόπιας βιοποικιλότητας και της προσπάθειας για διαφύλαξη του δικαιώματος να καλλιεργούμε χρησιμοποιώντας το δικό μας σπόρο. Οι σπόροι που χρησιμοποιήθηκαν προσφέρθηκαν από την τοπική ομάδα του Πελίτι στα Ιωάννινα και από φίλους διατηρητές παλιών ποικιλίων στην Κέρκυρα. Τους ευχαριστώ πολύ και ιδιαίτερα τη διευθύντρια και τους δασκάλους του δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου τη δράση των οποίων συντονίζει η κα Λιώλη Σοφία για τη φιλοξενία αυτού του πρότυπου  φυτωρίου.

  Με την ευκαιρία αυτή να σημειώσω ότι για τη σχεδιαζόμενη γιορτή των ντόπιων σπόρων, ήδη αρκετά φυτά ετοιμάζονται με τη συνδρομή του φίλου των ντόπιων ποικιλιών  Δημήτρη Αναστασιάδη από την ακριτική Σαγιάδα.

Νεότερα προσεχώς…

About Βασίλης Μουσελίμης

Γεωπόνος - Οινολόγος, Παραγωγή & Εμπορία Αγροτικών Προϊόντων
This entry was posted in περιβάλλον, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, ντόπιοι σπόροι. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s