Ελευθερία ανάπηρη πάλι σου τάζουν

Ένα απλό, μεστό και πλήρες άρθρο (και) για την αγροτική μας ανάπτυξη, ευχαριστώ το Δημήτρη Ρουσουνέλο για την άδεια χρήσης του κειμένου του, το οποίο δημοσιεύθηκε στο προσωπικό του ιστολόγιο καθώς και στο περιοδικό «γαστρονόμος» της Καθημερινής, στις 16 Φεβρουαρίου.

όλα στα κάρβουνα

Τσιμπολογήματα

Εικονογράφιση Μανώλη Ζαχαριουδάκη – περ.”Γαστρονόμος” Φεβρουάριος 2014 -photo με φόντο τοn Γιαλό της Μυκόνου Εικονογράφιση Μανώλη Ζαχαριουδάκη – περ.”Γαστρονόμος” Φεβρουάριος 2014 -photo με φόντο τοn Γιαλό της Μυκόνου

Ελευθερία ανάπηρη πάλι σου τάζουν*

«…κάποιος που θέλει το αβγό ή το τυρί
 παραγωγής μας, ίσως το ψάχνει ήδη…»

Σε πρόσφατη συνάντηση επιχειρηματιών και μελών της Διοίκησης, υπό το βλέμμα εκπροσώπων της Κομισιόν, αντικείμενο συζήτησης ήταν ο νέος τρόπος χρηματοδοτήσεων μέσω του πολυαναμενόμενου ΕΣΠΑ. Οι εξαγγελίες διανθίζονται πλέον με ρητορική ανταποκρινόμενη στην εμπειρία των «κουτόφραγκων» από προηγούμενα προγράμματα. Αναδεικνύοντας νέες τεχνικές και τομείς επενδύσεων μπορούμε, καθώς ειπώθηκε, να αντεπεξέλθουμε σε συνθήκες κρίσης, να βγούμε νικητές. Σιγά μη και δεν βγούμε!

Νέες ορολογίες: «άυλες αξίες», «συνέργειες», «εξωστρέφεια». Πιασάρικα θέματα: «πολιτισμός», «γαστρονομία», «νέες καλλιέργειες», «τυποποιημένα προϊόντα», «πίστη», «παράδοση».

Οι νέοι, επιμένουν να ελπίζουν. Συναντήθηκα μαζί τους στα κάγκελα τραπεζών και εταιριών σύνταξης μελετών, για παλαιότερα προγράμματα. Με απλή και καθαρή πρόταση, λίγα λεφτά, ελάχιστη βοήθεια, με τεκμηριωμένα καλό παρελθόν, προσδοκούσα μια ελπιδοφόρα αναβάθμιση. Αλίμονο! Ούτε την τρύπα…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 404 επιπλέον λέξεις

About Βασίλης Μουσελίμης

Γεωπόνος - Οινολόγος, Παραγωγή & Εμπορία Αγροτικών Προϊόντων
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s