Τι είναι ο «ΕΛ ⊕ ΑΙΩΝ» ;

Στιγμιότυπο 2018-08-30, 12.54.19 πμ

© προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας

©

Ο ελαιώνας της Νίκης Πολυχρονιάδη στη βόρεια Κέρκυρα είναι ένα διαμάντι του ελληνικού ελαιώνα. Τα επιτεύγματα της πρώην ιατρού – επειγοντολόγου του ΕΚΑΒ, με πολυετή θητεία στα ελικόπτερα του Αιγαίου, όσον αφορά στο αγρόκτημα είναι ικανά να αποστομώσουν κάθε δήθεν «θαυματουργό» ελαιόλαδο, (κακής) ψυχρής (και ανάποδης) έκθλιψης , με συγκομιδή στο χέρι υπό ασηπτικές συνθήκες και με μεταφορά του καρπού από το κτήμα στο ελαιοτριβείο σε ελεγχόμενες ατμόσφαιρες. Αστειεύομαι φυσικά αλλά οι παρακάτω (ενδεικτικές) αναλύσεις δεν είναι αστείο:

Στιγμιότυπο 2018-08-30, 1.30.41 πμ

 

Στιγμιότυπο 2018-08-30, 1.31.45 πμ.png

poster της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών σε επιστημονικό συνέδριο στη Γαλλία, το κτήμα της Νίκης μέσα στα 10 κορυφαία ελληνικά

Το κτήμα βρίσκεται στο Κέντρωμα της βόρειας Κέρκυρας, σε κλίση με Ανατολικό προσανατολισμό, βιολογικής πιστοποίησης από το 2000 αλλά καλλιεργείται βιοδυναμικά και με αρχές φυσικής καλλιέργειας. Η ποικιλία είναι λιανολιά Κέρκυρας. Το Εθν.& Καποδιστρ. Πανεπιστήμιο Αθηνών συμβάλει στο επιστημονικό κομμάτι των αναλύσεων σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα αναλυτικά πρότυπα, και αυτά που αποδέχεται ο ΕΦΕΤ. Η παραγωγή εμφιαλώνεται και οι φιάλες για το 2018 θα πωλούνται με προπαραγγελία και σειρά προτεραιότητας. Νίκη σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή μου και την εμπιστοσύνη στο εγχείρημα.

 

Advertisement

About Βασίλης Μουσελίμης

Γεωπόνος - Οινολόγος, Παραγωγή & Εμπορία Αγροτικών Προϊόντων
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s