Νέος τόπος προβληματισμού για τον αγροδιατροφικό τομέα.

ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ ορίζεται το σύνολο της διατροφικής αλυσίδας που ξεκινάει από το χωράφι και καταλήγει στο ράφι. Κρίκοι της αλυσίδας είναι γεωπόνοι, παραγωγοί, μεταποιητές, έμποροι και καταναλωτές αγροτικών προϊόντων.

Τα αγροτικά προϊόντα είναι η πρώτη ύλη των τροφίμων που καταναλώνουμε. Ξεχωριστή σχέση υπάρχει με τη γεωπονία, η σημασία της οποίας στη διατροφή συνοψίζεται στο γεγονός ότι υπάρχει ξεχωριστός κλάδος της γεωπονικής επιστήμης που εξειδικεύεται στην επιστήμη των τροφίμων και τη διατροφή.

Ο τρόπος που καλλιεργούμε καθορίζει την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε. Η βαρύτητα της ευθύνης της καλλιέργειας συντροφεύει και την αξία των διατροφικών μας προτιμήσεων.

Η πρόκληση όλων των «κρίκων της αλυσίδας» είναι να παρέχουν το μέγιστο δυνατό όφελος για τους παραγωγούς, τους καταναλωτές, τους ίδιους και το περιβάλλον με το μικρότερο κόστος. Οι συνδυαστικές επιλογές είναι πολλές, η ευθύνη όλων μία: η διαρκής εξέλιξη και αναζήτηση της γνώσης.

Μέσα από σειρά άρθρων που αφορούν τον αγροτοδιατροφικό τομέα καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε μια συζήτηση που σκοπό έχει να ενημερώσει, να αναζητήσει διαθέσιμες επιλογές και να προτείνει βελτιώσεις. Η σελίδα στο FB Αγροδιατροφική Ενημέρωση θα αρχίσει άμεσα να φιλοξενεί τους προβληματισμούς μας.

About Βασίλης Μουσελίμης

Γεωπόνος - Οινολόγος, Παραγωγή & Εμπορία Αγροτικών Προϊόντων
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s